Τετ01162019

Last update12:42:35 PM

Σ'ΑΓΑΠΩ ΣΕ ΜΙΣΩ

   

   sagapo semiso 1«Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Τι συμβαίνει όταν δυο άνθρωποι στην ηλικία των 30 πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να σώσουν τη σχέση τους; Όταν το «εμείς» γίνεται «εγώ» έρχονται τα πάνω-κάτω στον έγγαμο βίο και ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλον. Καταπίεση, ζήλεια, ανασφάλεια, φόβος, μοναξιά, απογοήτευση, κυριεύουν τα συναισθήματα τους. Η αγάπη γίνεται ο εφιάλτης τους. Τελικά θα μπορέσουν να συνυπάρξουν»;

     Δε θα μπορούσε να δοθεί πιο γλαφυρά το στίγμα αυτής της παράστασης, που ειναι βασισμένη στην κωμωδία «Coppia Aperta» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμεπου και μιλάει με πολλαπλούς τρόπους στις καρδιές όσων την έχουν ήδη δει και σε άλλες θεατρικές σκηνές. Εδώ ο Αλεξανδρος Ζουριδάκης και η Αθηνά Κουτσιανούλη με υπερεαλιστικό τρόπο μεταφέρουν στη σκηνή τις ιδέες του Φάνη Κατέχου, αξιοποιώντας πλήρως τις σκηνογραφικές εφάνταστες ιδέες του Δημήτρη Πρεβέ και του Αλεξανδρου Κάππα.

    sagapo semiso 3 Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα βρείτε πολλά στοιχεία της καθημερινότητας που υπάρχουν και γίνονται πράξη σε μία σχέση. Οι απειλές ότι θα αυτοκτονήσει ο ένας γιατί δεν αντέχει και ο άλλος να τρέχει να τον σώσει, αφού όμως πρώτα τον έχει αφήσει μόνο του, παίρνουν μορφή εδώ.

   Τελικά είναι οι σχέσεις όπως παρουσιάζονται σε αυτή την παράσταση; Δεν μπορώ να σας δώσω απάντηση. Μπορώ όμως να σας προτείνω να την δείτε για να ανακαλύψετε και εσείς πόσο έξυπνα οι δύο πρωταγωνιστές απεικονίζουν τον ψυχισμό των ζευγαριών κυρίως με το σώμα τους. Είναι τόσο υπερκινητικοί, που είναι άκρως σημαντικό να προσέξετε την απόγνωση τους όταν απευθύνονται στο κοινό.

    Τα σκηνικά της παράστασης είναι ευφυώς στημένα και δίνουν την αίσθηση της πληρότητας. Μέγιστο παράδειγμα η παρουσίαση του κρεβατιού που είναι σε θέση τέτοια που οι πρωταγωνιστές παρουσιάζονται ξαπλωμένοι, όντες όρθιοι! Ό,τι καλύτερο δηλαδή για να αξιοποιηθεί πλήρως η μικρή σκηνή που από αποθήκη, μετατράπηκε σε θεατρικό χώρο.

sagapo semiso 4   Αντέχετε να δείτε τη σχεση σας σε μια παράσταση; Αν ναι, πάρτε το ταίρι σας και πηγαίντε στο Fabrica Athens στο Γκάζι... σίγουρα, θα έχετε πολλά να συζητήσετε μετά.

    Όσοι δεν έχετε ταίρι, πάρτε την παρέα σας και θα ξεσπάσετε σε αυθόρμητα γέλια από τα σκηνικά και την αμεσότητα των πρωταγωνιστών. Η καθημερινότητα γύρω τους αποκτά μια άλλη μορφή, ικανή να πυροδοτήσει αέναες συζητήσεις σχετικές πάντα με το μείζον θέμα των ανθρώπινων σχέσεων.

 

sagapo semiso big

Share on Myspace
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ