Δευ02262024

Last update08:52:20 AM

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

 

5-12-2015 Gagarin 205, ΑΘΗΝΑ

 

  panousis gagarin 2015 4 Οι Μουσικές Ταξιαρχίες ξαναενώνουν τις δυνάμεις τους με το Τζίμη Πανούση μετά τις φοβερές εμφανίσεις που έκαναν την άνοιξη στο Κύτταρο. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το “Masturnation Hell-ass” είναι παράσταση του Τζίμη Πανούση στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει.

    Μετά την παρέλαση πολιτικών και διάσημων προσώπων, στις 11 εμφανίζονται επί σκηνής οι Μουσικές Ταξιαρχίες με έναν εκπληκτικό ήχο στο εναρκτήριο “Disco tsoutsouni”. Πραγματικά το Gagarin διαφημίζεται για τον ήχο του με τέτοιες συναυλίες. Η ασκητική μορφή του Δρόλαπα μας καθήλωσε με τα εκπληκτικά του solo – αποκορύφωμα το κλείσιμο του πρώτου μέρους με το “Ερωτικό”. Ο Πάζιος ένιωθε κάθε νότα από τους θρυλικούς δυο πρώτους δίσκους των Μουσικών Ταξιαρχιών. Συνολικά έπαιξαν 11 τραγούδια από εκείνη την εποχή, όσα περίπου είχαν παρουσιάσει και στο Κύτταρο (“Μουσικές Ταξιαρχίες”, “One Song For The Kalavrita Place”, “Το Παιδί Του Σωλήνα”, “Εκλογές”, “Για Τη Γιορτή Της Μητέρας”, “Η Αυτοκρατορία Των Αισθήσεων”, “Ο Τεκές”, “Οι Κτηνοβάτες”, “Γαμάτε Γιατί Χανόμαστε”). Ο Πανούσης ανάμεσα στα τραγούδια σχολίαζε τα πολιτικά και έλουσε τον Τσίπρα με συνεχόμενα καυστικά σχόλια.  

   panousis gagarin 2015 2  Μετά το δεκάλεπτο διάλειμμα, εμφανίζεται ο Πανούσης με περούκα και χρυσό πανωφόρι διακωμωδώντας το “Σ’έχω κάνει θέο”. Στο δεύτερο μέρος εμφανίζεται ο Στέλιος Φράγκος με πιο heavy ήχο στις κιθάρες, γεγονός που έγινε εμφανές από τον “Νεοέλληνα” που ακολούθησε. Σε αυτό το μέρος της παράστασης ο Πανούσης ξεσπαθώνει και βγάζει το πιο μοχθηρό του χιούμορ για την Αμφίπολη, το μεταναστευτικό – οι σερβιτόρες φορούσαν πορτοκαλί σωσίβια – και τους τζιχαντιστές. Δεν παρέλειψε να κατέβει και στο κοινό και να κάνει τα γνωστά του αστεία. Πολύ γέλιο από το κατάμεστο club όταν μια κυρία τράβηξε την τσάντα της όταν πήγε να την ανοίξει για να δει τι έχει μέσα.

     Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν τα εξής κομμάτια: “Αέρα”, “Κάγκελα Παντού”, “Ο Λάκος Με Τα Αστεία”, “Γιαγιά Πατίνι”, “Είμαι Γυφτάκι”, “Η Μικρή Τερέζα”, “Αχ Ευρώπη”, “Ένα Τραγούδι Για Τον Χειμώνα” και τη “Σουζάνα” που ανέβηκαν όλοι επί σκηνής. Τo rhythm section της μπάντας είναι πραγματικά φοβερό και ο πληκτράς «γεμίζει» τον ήχο της μπάντας σε όλη την παράσταση!

    panousis gagarin 2015 3 Αν θέλετε πραγματικά να δείτε τον Τζίμη Πανούση, έχετε μια μοναδική ευκαιρία σε αυτή την παράσταση να τον δείτε πλαισιωμένο από τους κιθαρίστες των Μουσικών Ταξιαρχιών. Θα σας μείνουν αξέχαστοι ο Δρόλαπας και ο Πάζιος και θα έχετε να λέτε στον εαυτό σας ότι ήμουν κι εγώ παρών σε αυτή την παράσταση. Είναι σίγουρα η παράσταση με το περισσότερο μουσικό ειδικό βάρος από όλες όσες έχει κάνει ο Τζίμης Πανούσης. Και όσοι μπορείτε οικονομικά, κλείστε τραπέζι για να απολαύσετε την παράσταση από την πλατεία – οι θέσεις των όρθιων είναι στον εξώστη.

 

 

 

 PHOTO LIVE REPORT

panousis gagarin 2015 1

Share on Myspace
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ