Δευ07222024

Last update02:34:18 PM

Show Archive

Χώροι εκδηλώσεων

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Map
Website:
http://https://amtheater.gr/
Street:
Ακαδήμου 13
ZIP:
10436
City:
Μεταξουργείο
State:
Αθήνα
Country:
Country: gr
Events:
1

Description:

Το 1995, περπατώντας σε κάποιον πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με έναν φίλο, σταθήκαμε μπροστά σ' ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο - μηχανουργείο. 'Αυτό εδώ πουλιέται', μας είπε ο φίλος μας. Με δυσκολία σκαρφαλώσαμε στον τοίχο για να κοιτάξουμε μέσα από τα σπασμένα τζαμάκια των παραθύρων της πρόσοψης. Σκοτάδι, μυστήριο και σκουπίδια.

Ονομάσαμε το θέατρό μας ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ, συνδυάζοντας έτσι την παλιά χρήση του χώρου με την καινούργια του: Μηχανουργείο - Θέατρο. Η αγορά του κτιρίου έγινε το Μάϊο του 1995. Αμέσως βάλαμε μπρος τα σχέδια για την πραγματοποίηση μίας παράστασης, χρησιμοποιώντας ατόφιο το περιβάλλον του χώρου, που είχε υπάρξει διαδοχικά: εργοστάσιο ηλεκτρικών σιδήρων το 1935, τυπογραφείο το 1952 και από το 1982, μετά το κλείσιμο του τυπογραφείου, καταφύγιο περιθωριακών και οικονομικών μεταναστών.

Αυτή η παράσταση ήταν ο 'Πενθέας Πάσχων', που ενσωμάτωσε τα υλικά και την όψη του παλιού εργοστασίου - τυπογραφείου - καταφυγίου στο σκηνογραφικό της χώρο. Φυσικά, η μινιμαλιστική αυτή άποψη για το ανέβασμα μίας παράστασης, παρ' όλη τη γοητεία της, δεν μπορούσε να είναι βιώσιμη.

Το θέατρο ανακαινίστηκε το 1997. Δόθηκε μεγάλη προσοχή στη λειτουργικότητα του χώρου ως θέατρο, με έμφαση στο μέγεθος της σκηνής, την άνεση των ηθοποιών και την ευχάριστη παραμονή των θεατών. Στοιχεία που μνημονεύτηκαν και επαινέθηκαν αργότερα στις κριτικές που γράφτηκαν για τις παραστάσεις του θεάτρου.
Χρήστος Βαλαβανίδης - Ασπασία Κράλλη

Akroasis Theatre & Bar

Map
Website:
http://https://akroasis.gr/
Street:
Κυψέλης 15
ZIP:
11257
City:
Κυψέλη
State:
Αθήνα
Country:
Country: gr
Events:
1

Description:

Το Ακρόασις είναι ένα μοναδικό εργαλείο για τους καλλιτέχνες, που σκοπό έχει να καλύψει την ανάγκη που δημιουργείτε για τέχνη στις μέρες μας αλλά και να αναλάβει την οργάνωση του χώρου στα δρώμενα των τεχνών.

Εκτιμώντας τις ανάγκες του καλλιτέχνη για δημιουργία στην πράξη άνθρωποι απο το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης συνεργάστηκαν πάνω σε μια ιδέα της Β.Δημηνίδου (συγγραφέας,ηθοποιός,παραγωγός) και ίδρυσαν το Ακρόασις, με σκοπό να φέρει σε επαφή τους κατάλληλους ανθρώπους προκειμένου να συνεργαστούν, φέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα στον τομέα της δουλειάς τους, αποκτώντας έτσι πείρα και φήμη, απαραίτητα για κάθε καλλιτέχνη επαγγελματία, αλλά καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο και το καλύτερο δυνατό για την καριέρα τους.

Το Ακρόασις ειναι ένα site οδηγός για όλους τους ανθρώπους που είναι απαραίτητοι για την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης δουλειάς, πάνω στην τέχνη του θεάτρου, του κινηματογράφου, αλλά και της μουσικής της λογοτεχνίας κ.α. με σκοπό περισσότερες συνεργασίες με επιτυχημένα αποτελέσματα και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους...

Επίσης το site αυτό δίνει την δυνατότητα σε όλους να διαφημίσουν τη δουλειά τους μόνοι τους προς το κοινό αλλά και μέσω εγγεγραμμένων συνεργατών, όπως επίσης και τη δυνατότητα καταχώρησης και παράλληλα αναζήτησης έργου, παραγωγού, σκηνοθέτη, τεχνικών και οτι άλλο θεωρείται απαραίτητο για την πραγματοποίηση κάθε καλλιτεχνικής δραστηριότητας, παραστάσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις λογοτεχνίας, εικαστικά, μουσικές παραστάσεις κ.α.Το Akroasis.gr διαθέτει επίσης δικό του θεατρικό χώρο χωρητικότητας 80 ατόμων (Akroasis Theatre) και ξεχωριστή σκηνή μπαρ για μικρά μουσικά σχήματα που διατίθεται ανάλογα τη διαθεσιμότητα για την παρουσίαση των εκδηλώσεων η παραστάσεων μικρών ομάδων στην περιοχή της Κυψέλης . (Κυψέλης 15)

Αν είστε καλλιτέχνης η ασχολείστε με οποιοδήποτε σχετικό επάγγελμα επισκεφτείτε το Akroasis.gr και κάντε την εγγράφη σας δωρεάν στην κατηγορία επαγγελμάτων που ανήκετε. Αν είστε εταιρεία και θέλετε ενα εργαλείο που θα σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μόνοι σας την αγγελία εργασίας σας, να βρίσκετε τα κατάλληλα άτομα για τη δουλειά σας και να προβάλετε το γραφείο σας, γραφτείτε στην κατηγορία εταιρείες στο μοναδικό site καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Αν θέλετε να προβάλετε τη δουλειά σας μέσω του Akroasis.gr παρακαλώ στείλτε μας την πρόταση σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και εμείς θα κανούμε το καλύτερο δυνατόν για εσάς και την καρίερα σας!

ALMA Contemporary Art Gallery

Map
Website:
http://https://galleryalma.com/
Street:
Υψηλάντου 24
ZIP:
10676
City:
Κολωνάκι
State:
Αθήνα
Country:
Country: gr
Events:
1

Description:

Alma Gallery was founded in Trikala in 2010. From the outset the gallery has featured works by both established and emerging Greek artists using a wide range of media. Having presented a variety of significant exhibitions of renowned Greek artists from the 1960s until now, the gallery's program is focused on highlighting the ongoing dialogue between modern and contemporary art in Greece.

In 2015 Alma opened its second gallery in Athens with an aim to introduce to the public a new generation of talented Greek artists in a space located at the center of the Greek capital.

Alma Gallery commits on supporting innovative, pioneering work and therefore aspires to become a platform that promotes the new artistic vision of Greece that extends beyond its borders.

An Club

An ClubMap
Website:
http://www.anclub.gr
Street:
Solomou 13
ZIP:
10682
City:
Exarhia
State:
Athens
Country:
Country: gr
Events:
0

Description:

The older rock club in Greece, the historical live meeting place of Exarhia, An club, that for two decades embraces the rock scene, it has entertained the bigger names in the Greek and foreigner music, it has offered innumerable, unforgettable and touching moments, presenting legendary names, but also giving the opportunity in amounting groups to go up in An club’s scene, creating new heroes.

BIOS

Map
Website:
http://www.bios.gr/
Street:
Πειραιώς 84
ZIP:
10435
City:
Αθήνα
State:
Αθήνα
Country:
Country: gr
Events:
4

Description:

Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα

Το BIOS είναι ένας μεταβλητός πολυ-λειτουργικός χώρος που περιλαμβάνει 2 χώρους για live συναυλίες, 4 μπαρ,χώρους για θεατρικές παραστάσεις και περφόρμανς, χώρους για πρόβες, δημιουργικό γραφείο, αίθουσα προβολών και χώρο εικαστικών εγκαταστάσεων

Σελίδα 1 από 8