Πεμ10212021

Last update12:42:35 PM

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

2-2-2018 @ Στέγη, ΑΘΗΝΑ

 

apithano taksidi stegi 2018 001O  κόσμος του Ζώρζ Μελιές, του μάγου του βωβού κινηματογράφου παρουσιάζεται αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο με μοναδικό τρόπο στη Στέγη. Είναι μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά και σε όσους μεγάλους νιώθουν παιδιά ή θέλουν να ξαναγίνουν, βλέποντάς την!

Καταρχήν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μνεία στον εξοπλισμό που επιστρατεύτηκε για να υπηρετήσει την προσπάθεια παρουσίασης του μαγικού κόσμου του Μελιές. Τα projections ήταν όλα συγχρονισμένα και άψογα παρουσιασμένα, γεγονός που βοήθησε στην πειστικότητα εκτέλεσης όλων των μερών της. Ακόμα και η βιντεοκάμερα πάνω σε τρίποδο αξιοποιήθηκε με ουσιαστικό τρόπο στην παράσταση! Εμβόλιμα παίζονταν και videos που παρουσίαζαν το έργο του Μελιές, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικά σε παιδιά μικρής ηλικίας, που η σχέση τους με τον κινηματογράφο είναι σε αρχικό στάδιο! Τι καλύτερο από το να «εκπαιδευτούν» με αυτήν την παράσταση;

apithano taksidi stegi 2018 002Ο Άγγελος Φραντζής τοποθέτησε μοναδικά τους πρωταγωνιστές και κατάφερε με την κινησιολογία τους να μαγνητίσει τα βλέμματα όλων μας. Κυρίως όμως κατάφερε να κάνει την παράσταση διαδραστική, βάζοντας στο παιχνίδι και το κοινό σε σημεία που απογειωνόταν η παράσταση. Ακόμα και στη σκηνή ανέβασαν παιδιά για να παίξουν με πιατίνια των drums!

Το χιούμορ ήταν διάχυτο και δίνει την εντύπωση ότι δούλεψαν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια της παράστασης. Το βουβώνιο είναι το μικρόβιο που όσοι το κολλάνε δεν μπορούν να μιλήσουν και ό,τι θέλουν να πουν απεικονίζεται με γράμματα στην οθόνη – οι γνωστοί μεσότιτλοι!

apithano taksidi stegi 2018 004Σκοπός των χαρακτήρων της παράστασης είναι να βρουν τον Μελιές. Αξιοποιώντας τον τρόπο σκέψης του Μελιές και με πολύ δόση χιούμορ καταφέρνουν να τον εντοπίσουν σε έναν μακρινό πλανήτη. Λόγω του ονόματος του, οι συντελεστές της παράστασης έβαλαν στον Μελιές λόγια που έχουν ιδιαίτερη αξία για όλους μας, επισημαίνοντας την έλλειψη φαντασίας που υπάρχει στην εποχή της αλόγιστης υπερπληροφόρησης από την οποία βομβαρδιζόμαστε!

Εχετε δύο ακόμα ευκαιρίες σήμερα Σάββατο 3/2 και αύριο Κυριακή 4/2 στις 17:00, να δείτε μια μοναδική παράσταση-αφιέρωμα στον μάγο Ζώρζ Μελιές.

Μην την χάσετε!

Share on Myspace
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ