Τετ01162019

Last update12:42:35 PM

Export to ical format

Φονικό εγχειρίδιο φιλίας

Φονικό εγχειρίδιο φιλίας 

Title:
Φονικό εγχειρίδιο φιλίας
When:
07.02.2018 21:00
Where:
Θέατρο ΜΠΙΠ - Κυψέλη
Category:
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Description

Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας CITRA, σε δικό της κείμενο που μιλάει για την απομόνωση του ανθρώπου, θα παρουσιάζεται από 7 Φεβρουαρίου 2018 και κάθε Τετάρτη στις 21:00, στο θέατρο ΜΠΙΠ.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έργο που προέκυψε μετά από εκτενή έρευνα. Η σύλληψη και η ιδέα είναι της ομάδας CITRA, το κείμενο είναι γραμμένο από την Κατερίνα Λιόντη και την Γεωργία Σοφού και η επιμέλεια κειμένου ανήκει στην Κατερίνα Λιόντη.

Το θέμα του έργου σχετίζεται με την απομόνωση του ανθρώπου ,σ' ένα άχρονο περιβάλλον. Μέσα σε μία αχρονία, τρία κορίτσια από την παιδική ηλικία μέχρι και την ηλικία λίγο πριν των τριάντα, μέσα από τις τέσσερις φάσεις (παιδική, εφηβική, μεταεφηβική, ενήλικη) ανακαλύπτουν τα θέλω τους και τις ανάγκες τους , εξαρτώμενες όμως πάντα από τον άλλο. Πάντα χρειάζονται κάτι παραπάνω χωρίς όμως να ευχαριστιούνται πραγματικά, γιατί πάντα δεν δείχνουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Τις αντιλαμβανόμαστε ως μοναχικές φιγούρες που εν τέλη ξεπερνούν και το στάδιο της εξάρτισης.

Τα δύο κορίτσια, η Φοίβη και η Βίλμα μεγαλώνουν σε οικοτροφείο, σε αντίθεση με την Χλόη που μεγαλώνει σ' ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον.

Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία. Με πολύ χιούμορ ,σαρκαστική διάθεση και αυθορμητισμό διακρίνεται η τραγικότητα της κάθε κατάστασης. Ένας φόνος είναι το επισφράγισμα του έργου.

Επιρροές μας αποτέλεσαν ένα αμερικάνικο εγχειρίδιο με τίτλο «How to win friends and influence others», «το μυθιστόρημα της κυρίας 'Ερσης» του Ν.Γ. Πεντζίκη, αλλά και αληθινές βιωματικές εμπειρίες σε σχέση με μικρά παιδιά και μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σε οικοτροφείο και άλλα ιδρύματα.

Λίγα λόγια για την ομάδα CITRA

Η ομάδα CITRA είναι μια νεοσύστατη ομάδα. Το όνομα της ομάδας σημαίνει Τέχνη σε μια διάλεκτο που δεν υπάρχει πια, τα σγχαλέζικα. Στόχος της ομάδας μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλλιτεχνικό δίκτυο γύρω από το Θέατρο, το χοροθέατρο, την Performance.

Η σύσταση της ομάδας μας έγινε τον Μάιο του 2017. Αποτελείται από την Αννα Μαρία Παναγιωτοπούλου, την Γεωργία Σοφού, την Δανάη Παρασκευοπούλου και την Κατερίνα Λιόντη. Φέτος παρουσιάζουμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Φονικό εγχειρίδιο φιλίας», τον Φεβρουάριο, στο θέατρο Μπιπ της Κυψέλης.

Είδος: Μαύρη κωμωδία

Συντελεστές

Σύλληψη: Ομάδα CITRA
Συγγραφή: Κατερίνα Λιόντη - Γεωργία Σοφού
Σκηνοθεσία: Άννα-Μαρία Παναγιωτοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Λιόντη
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα CITRA
Video editor: Χρήστος Αναστασιάδης
Logo editor: Νικολέτα Γελαλή
Φωτογραφίες: Έρση Δρόσου
Αφίσα: Ελισσάβετ Τσιμσίρη
Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη, Κωνσταντίνος Πλατής

Ερμηνεύουν: Γεωργία Σοφού, Δανάη Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Λιόντη

Πληροφορίες:

Παραστάσεις
Από 7 Φεβρουαρίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό: 8 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-mpip/foniko-egxeiridio-filias/

Διάρκεια παράστασης
90' χωρίς διάλειμμα

Facebook Page
https://goo.gl/yoANNp

Venue

Map
Venue:
Θέατρο ΜΠΙΠ
Street:
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων
ZIP:
113 61
City:
Κυψέλη
State:
Αθήνα
Country:
Greece

Description

Με την πρώτη παράσταση να κάνει πρεμιέρα την 21 Φεβρουαρίου 2015, το ΜΠΙΠ ξεκίνησε. Χωρίς μανιφέστο. Σε συνεχή ροή και εξέλιξη, χωρίς ορισμούς τι είναι "θέατρο", "παράσταση", "performance", η μάλλον με ορισμούς που συνεχώς επαναπροσδιορίζονται. Όλα όμως χρειάζονται έναν πυρήνα, ένα κέντρο βάρους και αυτό θέλουμε να είναι συνεχές και σταθερό. Στον πυρήνα βάζουμε τον ενθουσιασμό, την ανησυχία, την ειλικρίνεια, τη διαρκή γνώση, την διεύρυνση και προς τα μέσα και προς τα έξω. Τολμάμε, πετυχαίνουμε, αποτυγχάνουμε, ζούμε πάνω και κάτω από τη σκηνή σε ένα Σήμερα που πότε γίνεται απειλητικό και πότε ελπιδοφόρο. Είμαστε Εδώ. Δημιουργοί και θεατές σε ρόλους που εναλλάσσονται, αναλύουμε και συνθέτουμε, πειραματιζόμαστε και μαθαίνουμε, θαυμάζουμε και αμφισβητούμε, επιχειρούμε να κατανοήσουμε τη ζωή και να τη ζήσουμε.

Registration